Als begeleider MVG bij Philadelphia help je mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG) bij het leiden van hun eigen leven. De bewoners communiceren vooral door middel van hun gedrag met de omgeving. Daarom zoek je altijd naar de redenen achter (onvoorspelbaar) gedrag, zodat de oorzaak ervan kan worden weggenomen. Dit doe je niet alleen, maar samen je collega’s, het sociale netwerk van de cliënt en andere professionele hulpverleners. Zo creëer je een veilige en stabiele omgeving waarin je de cliënten helpt om de wereld om hen heen te begrijpen. Wil jij weten hoe wij mensen met MVG ondersteunen?

Kijk hier voor meer informatie over de zorgvisie MVG van Philadelphia
 

Taken als begeleider MVG


Cliënten begeleiden

Samen met het team ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg en de begeleiding van de cliënten. Je zorgt ervoor dat de cliënt zelf de regie houdt, waarbij jij de kaders bewaakt. Je helpt cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag bij het leiden van een gewoon leven
 

 
     


Structuur voor cliënten

Je creëert een voorspelbaar, dagelijks ritme voor de cliënten door duidelijke afspraken te maken. Je geeft de cliënten vertrouwen en rust door het bieden van veiligheid, structuur en duidelijkheid
 

 
     


Jij maakt het verschil!

Je geeft hulp bij de dagelijkse zorg en maakt plezier met de cliënten
 

 

 

 

Liefde, lef en meesterschap

Bij Philadelphia ondersteunen we als het nodig is en durven we los te laten als het kan. Met liefde, lef en meesterschap en een eigen leven voor de cliënten als ambitie. Dat betekent dat je van de gebaande paden durft af te wijken om zo de mogelijkheden van de mensen die je ondersteunt écht centraal te zetten. Je zoekt naar zinvolle activiteiten en biedt hulp bij de dagelijkse zorg. Je geeft cliënten de ruimte om trots op zichzelf te zijn en het beste uit zichzelf te halen. Als begeleider MVG sta je sterk in je schoenen en ben je duidelijk. Je bent positief ingesteld en kan structuur bieden.
 

Zelforganiserend werken

Bij Philadelphia stimuleren we jou als begeleider MVG, om zelforganiserend te werken en dat werk zo goed mogelijk te doen. Onze zorg en begeleiding zijn gericht op mogelijkheden. Iedereen heeft mogelijkheden én het recht om die mogelijkheden te ontwikkelen en te gebruiken. Daarom kijken we samen met cliënten waar hun talenten liggen. En we begeleiden hen bij het zoveel mogelijk maken van eigen keuzes. Natuurlijk bieden we ondersteuning waar het nodig is, maar we laten ook los als het verantwoord is.
 

 

Componence Asset List