Nieuwe locatie De Opstap in Tilburg

In januari 2020 openen de deuren van onze nieuwe locatie De Opstap in Tilburg. Een mooi moment om bij te praten met Marieke Ruijs, locatiemanager. Ingaande op de ontwikkelingen die Philadelphia breed in gang zijn gezet en de vraag welke mogelijkheden dit voor medewerkers met zich meebrengt.

De Opstap

Locatie De Opstap. Kan jij ons vertellen ‘wat de bedoeling is’?
Er is een toenemende zorgvraag vanuit de LVB doelgroep en verwijzers voor een locatie gericht op training en verblijf. Deze doelgroep vraagt om een setting waarin gericht getraind kan worden op zelfstandigheidsontwikkeling middels ondersteuning vanuit een meer  gestructureerde en grotere nabijheid. Dit houdt in dat ze een veilige, beschermde omgeving nodig hebben die gelijkenissen heeft met een behandelsetting of gezinshuis, maar waar mogelijkheden zijn om te leren om op eigen benen te staan.

Binnen Philadelphia spelen wij in op deze ontwikkeling mede door de opening van nieuwe locaties in onder andere de regio Zuid-Nederland / Brabant. Dit heeft geleid tot de start van een locatie in Tilburg  waar met ingang van januari 2020, in samenwerking met GGZ Breburg, locatie De Opstap wordt gestart.

En kun jij jezelf ook nog even voorstellen Marieke?
Dat kan! Sinds april ben ik werkzaam als locatiemanager binnen Philadelphia voor de Componist in Waalwijk, Locatie ouderkind en Trainingshuis in Tilburg en binnenkort dus ook De Opstap. Een mooie kans om mijzelf verder te ontwikkelen als manager, teambuilder, zorgprofessional en ‘ondernemer’ bij de start van een nieuwe locatie.

Wat maakt werken op De Opstap uniek?
Binnen Philadelphia, en De Opstap, wordt op een vernieuwende manier naar de zorgvraag anno 2019 gekeken. Veel (jong) volwassenen in de leeftijd van 18 + jaar met een lichte verstandelijke beperking belanden tussen  wal en schip. Ze hebben vaak een behandeling gehad en/of kunnen niet langer meer binnen hun netwerk blijven wonen. De stap naar (begeleid) zelfstandig wonen is vaak nog te groot. Ze hebben ineens veel vrijheden en worden sterk op zichzelf aangewezen waar ze vaak niet goed mee om kunnen gaan. Wat resulteert in gedrags- en/of psychische problemen, verslavingen of schulden.  Ze hebben vanuit een veilige (beschutte) omgeving probeerruimte nodig om te kunnen groeien: “een opstapje”.

Dat is waar ik in geloof. En waar ik dus ook vol positieve energie mee aan de slag ga om mogelijk te maken!

Wat zijn jouw tips voor nieuwe collega’s? Hoe ziet het inwerktraject van nieuwe collega’s eruit?
Blijf nieuwsgierig! Je bent gemotiveerd om de vraag achter de vraag te achterhalen binnen een ontwikkelingsgerichte setting waarin je jezelf verder kunt ontwikkelen. Je krijgt de ruimte om eigen projecten op te pakken en te pionieren in een veranderende omgeving. Pak deze ruimte, daag jezelf uit om het beste uit jezelf te halen. En vergeet daarbij niet om plezier te maken! Het inwerktraject zal zichzelf vorm gaan geven waarbij je de tools krijgt aangereikt om kennis te maken met je nieuwe collega’s, met Philadelphia, trainingen te volgen en de voorbereidingen te treffen op het begeleidingsklimaat.

Abonneren op Vacatures Philadelphia Zorg
Wederom keurmerk ‘Beste Werkgever’
Ook dit jaar hebben wij het keurmerk ‘Beste Werkgever’ ontvangen van onze eigen medewerkers. Lees meer >
11-11-2019
Het beste uit jezelf
Het beste uit jezelf, voor het beste uit de ander. Dat maakt werken bij Philadelphia zo waardevol.
Lees meer >
19-02-2019