Begeleider

Begeleider

Als begeleider bij Philadelphia ondersteun je mensen met een verstandelijke beperking. Sommigen hebben daarbij ook een lichamelijke en/of zintuiglijke beperking. Je kunt als begeleider werken op een woonlocatie, bij een dagbesteding of in een leerwerktraject. En bij Philadelphia kun je met verschillende doelgroepen werken. Bijvoorbeeld met mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag, met ouderen of met jongeren met een lichte verstandelijke beperking. Wil je meer weten over de doelgroepen en hoe wij ze ondersteunen? Ga dan naar de pagina met onze zorgvisies.

 

TT design functiepagina verantwoordelijkheden

Cliënten begeleiden

Je begeleidt en stimuleert je de cliënten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en opvoeding, verzorging, wonen, vrije tijd, opleiding of werk.

Je zet je in voor de locatie

Je draagt bij aan de bezigheden op de locatie waar je werkt.

Iedereen doet mee!

Je zet je in om anderen zoveel mogelijk zichzelf te laten zijn. Iedereen doet mee.

Een eigen leven

Mensen die voor hun ondersteuning voor Philadelphia kiezen moeten, waar het maar kan, hun eigen leven kunnen leiden. Niet het leven dat wij voor hen bedenken, niet het leven dat hun verwanten graag zien, maar hun eigen leven. Dat maken we mogelijk door zorg te bieden met onze kernwaarden liefde, lef en meesterschap in balans.

Ondersteuning bieden

Je biedt de ondersteuning die op dát moment nodig is. Als iemand het zelf kan, moet hij of zij het ook zelf doen. En als iemand met goede informatie zelf kan beslissen, dan nemen wij dat niet uit handen.

 

"Plaats hier een leuke quote - Saskia Baas"

Zelforganiserend werken

Bij Philadelphia krijg je als begeleider, door zelforganiserend te werken, de ruimte en het mandaat om dat werk zo individueel en zo goed mogelijk te doen. Hierdoor zijn we als organisatie flexibel en spelen we snel in op ontwikkelingen in de zorg en in de samenleving.

Elke werkdag is anders en heeft zijn eigen dynamiek en mooie momenten. Jij bent er voor de cliënten, jij betekent écht iets voor ze. Samen met het team ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg en de begeleiding van de cliënten. Belangrijke begeleidingsaspecten zijn: je staat sterk in je schoenen, je bent duidelijk, bent positief ingesteld en kan structuur bieden. Je werkt vanuit gelijkwaardigheid, zeggenschap en eigen regie.

Componence Asset List

Muzikale begeleider locatie Lamoraal Grootebroek

Regio Noordwest Z&W team 5, Grootebroek
Lichte verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking
14 - 19 uren, 26 - 31 uren, 20 - 25 uren
mbo niveau 4, mbo niveau 3
Add to favorites

Begeleider LVB Twuyverhoek Sint Pancras

Regio Noordwest Z&W team 5, Sint Pancras
Lichte verstandelijke beperking
Uren in overleg
mbo niveau 4, mbo niveau 3
Add to favorites

Coördinerend begeleider LVB De Rozenkrans Schijndel

Regio Zuid Z&W team 3, Schijndel
Lichte verstandelijke beperking
26 - 31 uren
mbo niveau 4
Add to favorites

(Coördinerend) Begeleider Kind en Jeugd Korte Rille Kampen

IZ subcluster KJG team 1, Kampen
Jeugd & gezin
Uren in overleg, 26 - 31 uren, 20 - 25 uren
hbo, mbo niveau 4
Add to favorites

Begeleider Werk & Begeleiding t Trefpunt Hilversum

Algemeen Flevoland team 1, Hilversum
Ernstige meervoudige beperking, Moeilijk verstaanbaar gedrag, Ouderen, Lichte verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking
14 - 19 uren
mbo niveau 4, mbo niveau 3
Add to favorites

Componence Asset List

In de praktijk

Ben je benieuwd hoe het er in de praktijk aan toe gaat? Ga naar onze pagina met ervaringsverhalen van begeleiders bij Philadelphia.

 

"De doorgroeimogelijkheden zijn optimaal! Mijn wens is om in de toekomst coördinerend begeleider te worden. Ik krijg nu al de kans om dit onder de knie te krijgen." - Henrike van Kruistum, begeleider wonen LVB

 

Een blog van Manouk Wouters, begeleider intensieve zorg


 

Een van de meiden op de woongroep laat de apps zien die ze op haar telefoon heeft. Ik heb hier bewust naar gevraagd om eens te kijken wat de jongeren op social media doen en hoe ze hiermee omgaan. Op het sociale stukje kan ik als begeleider ondersteuning bieden, maar van de apps zelf weet ik geen bal...