Veelgestelde vragen

Hoe word ik ingewerkt?

Een goede landing vinden we bij Philadelphia heel belangrijk. Daarom krijg je een aantal inwerkdiensten en een buddy toegewezen. Hij of zij helpt jou om snel het reilen en zeilen bij een locatie te leren kennen én natuurlijk de bewoners. Ook is er een leerlijn speciaal voor begeleiders MVG waarin je meer leert over werken met de doelgroep. In het eerste halfjaar krijg je daarnaast een aantal gesprekken met een zorgcoach. Daarmee kun je vrijblijvend sparren over wat je meemaakt en/of waar je tegenaan loopt.  


Hoe ziet het sollicitatieproces eruit?

Als je we jouw cv hebben ontvangen en denken dat je past bij Philadelphia, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Als het klikt, volgt er een meedraaidienst op de betreffende locatie. De laatste stap is het arbeidsvoorwaardengesprek.


Hoeveel bewoners zijn er op een groep? En hoeveel begeleiders?

Gemiddeld zijn er zo’n 6 tot 8 bewoners per groep. Het aantal begeleiders hangt weer af van het aantal bewoners en verschilt per locatie.


Hoeveel uur werk ik per week?

Het aantal uren dat begeleiders werken, verschilt per persoon en wordt altijd in overleg vastgelegd. In de praktijk werken begeleiders vaak tussen de 24 en 28 uur per week.


Kunnen cliënten agressief zijn?

Bij Philadelphia willen we een veilige omgeving creëren voor cliënten én medewerkers. Omdat cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag zich soms lastiger kunnen uiten, kan agressief gedrag voorkomen. Daarom krijgen begeleiders ook agressietraining. Als agressie leidt tot lastige of impactvolle situaties, bespreken we dat natuurlijk goed met elkaar. Om medewerkers te helpen hier op de juiste manier mee om te leren gaan, krijg je een buddy toegewezen en heb je altijd toegang tot coaching.


Met welke methodiek werkt Philadelphia?

We werken met de Triple-C methodiek. Daarbij staan de wensen en behoeften van cliënten centraal en proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij het normale leven. De drie C’s staan voor Cliënt, Coach en Competentie. 


Wat zijn de werktijden? Hoe zit het met slaapdiensten?

De werktijden wisselen per locatie. Over het algemeen werk je in de ochtend of avond. Hier kunnen ook slaapdiensten tussen zitten; dat verschilt per locatie. Over het algemeen begint een slaapdienst om 16.00 en eindigt om 09.00. Op enkele locaties zijn er ook waakdiensten.


Welke scholing heb ik nodig als begeleider MVG?

Je hebt een afgeronde maatschappelijke zorgopleiding of zorgopleiding nodig op MBO4 of HBO niveau.


Werk je als begeleider in een vast team?

Ja! Bij Philadelphia hechten we veel waarde aan werken in een vast team. Zoals bij alle zorginstellingen, werken ook wij af en toe met ZZP’ers. Maar, ook zij maken altijd onderdeel uit van een vaste poule.